De diversiteit in de samenleving is fundamenteel veranderd ten opzichte van enkele decennia terug. Zowel de intensiteit van migratie als technologische ontwikkelingen hebben gemaakt dat de diversiteit steeds meer divers is geworden. Met die verandering steken ook nieuwe uitdagingen de kop op.

‘Superdiversiteit’ is het nieuwe paradigma om aan deze nieuwe context een naam te geven. We werken toe naar een projectweek waarin we ook een gezicht willen geven aan deze nieuwe realiteit. De werkgroep superdiversiteit haar projectweek ging door van 2 juni tot 6 juni 2014. De resultaten van deze projectweek waren een eerste keer te zien tijdens de publieksavond in Gent op woensdag 29 oktober. Hier vind je een sfeerverslag van die avond.

Ook in Oostende was er een avond op vrijdag 5 december, met opnieuw filmvertoning en debat.

Reportage: Superdiversiteit

De reportage van de werkgroep superdiversiteit geeft het fenomeen superdiversiteit een gezicht aan de hand van de persoonlijke verhalen van enkele individuen en families en de uitdagingen die vertegenwoordigers van middenveld en beleid schetsen.

Superdiversiteit in Oostende from Victoria Deluxe on Vimeo.

Hier verzamelen we al het afgewerkte materiaal dat een resultaat is van het het intensieve traject dat de werkgroep het voorbije jaar heeft afgelegd.

Contact:
Ewoud Dutelie | ewoud@victoriadeluxe.be

Projectweek: 2 juni tot 6 juni 2014

De werkgroep superdiversiteit ging op 31 maart op wandel in Oostende. Meer bepaald in de Torhoutsesteenweg ging ze op verkenning. Hier vind je enkele foto’s van de wandeling op 31 maart.

Lees hier alles over de projectweek superdiversiteit!