Vraag aan tien willekeurige Belgen of we in een democratie leven en de overgrote meerderheid zal bevestigend antwoorden. En toch zien we overal sporen van ongelijkheid en uitsluiting. Als we anno 2014 voor meer democratie pleiten, wat bedoelen we dan? De werkgroep democratie van De Toekomstfabriek is onder de noemer ‘reclaim and reframe’ het voorbije jaar bezig geweest met de democratie van onderop te herdenken. De avond begint met een boeiende reportage die praktijkvoorbeelden in binnen- en buitenland belicht. Nadien volgen enkele getuigenissen van sprekers die elk op hun manier een nieuw soort democratie belichamen. Een avond vol inspiratie die onze blik verruimt en zin geeft om zelf aan de slag te gaan! Inschrijven kan vanaf nu via info@detoekomstfabriek.be

Praktisch

Wanneer? Woensdag 10 december om 20u

Waar? De Expeditie (Dok Noord 4F 102)

PAH
Programma

20u00 – Verwelkoming en Inleiding door Evelien Stichelmeyer, Martijn Bosmans en Kristel Verstringe

20u10 – Reportage: Reclaim & Reframe

In de reportage maak je kennis met enkele projecten in binnen- en buitenland die een verfrissende invulling geven aan democratie van onderop. Er is aandacht voor Brusselse actiegroepen die een stukje publieke ruimte willen heroveren, de Nederlandse organisatie Doorbraak die campagnes opzet tegen dwangarbeid en de PAH uit Barcelona die de strijd aanbindt tegen uithuiszettingen die een gevolg zijn van de crisis.

20u30 – Salon 1

In het eerste salon gaat Mathijs van de Sande (werkgroep Democratie) in gesprek met Jelle Joseph (Solidariteit van Onderop) en Pepijn Kennis (Toestand).

21u00 – muzikaal intermezzo door Steve Shorrock

21u10 – Salon 2

In het tweede salon gaat Kristel Verstringe (werkgroep Democratie) in gesprek met Angela Van de Wiele en Mie Branders (Geneeskunde voor het Volk).

21u40 – praktijken vanuit publiek

22u00/22u10 – Muzikale afsluiter door Steve Shorrock