‘Eetbare steden’ zijn momenteel een hot onderwerp. Burgers nemen zelf initiatief om braakliggende terreinen, gemeenschapsgronden, daken en plantbakken van de stad op te vullen met groenten en fruit. Ook in Gent schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond. De werkgroep Ecologische Alternatieven koos als focus van haar zoektocht voor ‘De Eetbare Stad’ en bracht een aantal initiatieven in beeld waar men voedsel produceert met een sociale en ecologische meerwaarde. Het resultaat hiervan zie je in een reportage die inzoomt op drie praktijken: zelfoogstboerderij Het Wijveld, de volkstuinen van autonoom ecologisch centrum ’t Landhuis en de moestuinen op de Rabotsite.

De avond gaat door in een symbolische locatie: het Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22, 9000 Gent.

Waarom symbolisch? Het eetcafé gebruikt voor haar maaltijden lokale groenten die op amper enkele honderden meters afstand worden geproduceerd op de Rabotsite, een van de projecten die we tijdens de publieksavond in de kijker zetten.

Inschrijven via de website van Vormingplus Gent-Eeklo.

Programma (details onderaan)

19u30 Verwelkoming

19u50 Reportage De Eetbare Stad

20u10 Nabespreking met Tijs Boelens (De Groentelaar) en Charlotte Provoost (ILVO)

21u00 Tafelgesprekken

21u50 Terugkoppeling