Op woensdag 29 oktober presenteerde de werkgroep superdiversiteit de resultaten van haar werkweek in Oostende. De avond begon met een inleiding van Ico Maly (Kifkif), waarna een audiovisuele reportage het fenomeen superdiversiteit nog veel  tastbaarder maakte. In die reportage maken we kennis met verschillende families met een migratieachtergrond. Hun verhalen zijn als puzzelstukjes die ons de realiteit van superdiversiteit beter laten begrijpen.

Na de vertoning volgde een panelgesprek met John Crombez (gemeenteraadslid Oostende), Hamid Hisari (CAW Noord-West-Vlaanderen) en Touria Aziz (D’Broej). Zij reflecteren over de uitdagingen waarmee beleid en middenveld geconfronteerd worden in de superdiverse samenleving.

Materiaal

  • Kon je er niet bij zijn op een van de avonden in Gent of Oostende? Geen zorgen, de reportage komt online tegen half december!
  • E-boek Superdiversiteit in Oostende

e-boek

In Superdiversiteit in Oostende brengt Ico Maly (Kif Kif – RITS) Oostende en meer bepaald éénn wijk in Oostende, het Westerkwartier, in kaart. Hij doet dat aan de hand van een etnografisch onderzoek en meer bepaald etnografisch linguïstisch landschapsonderzoek. De titel maakt meteen duidelijk dat ook in Oostende superdiversiteit een onontkenbaar feit is. Maly beschrijft niet alleen, hij analyseert en verklaart ook de structuur van die Oostendse samenleving, wijst op de problemen en schetst de contouren van een toekomstperspectief.

Hier kan je het e-boek downloaden en vind je info over hoe je het kan lezen.

Podcast inleiding Ico Maly (volgt binnenkort)

Podcast panelgesprek (volgt binnekort)

Sfeerbeelden publieksavond Gent

2014-10-29_3 2014-10-29_6 2014-10-29_7 2014-10-29_1